...

Spor Bilimleri Fakültesi

TARİHÇE

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu'nun 06/06/2013 tarihli kararıyla Nevşehir İl merkezinde kurulmuştur.  25/06/2021 tarihli ve 31522 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile fakülteleşme sürecini tamamlayarak "Spor Bilimleri Fakültesi" adıyla eğitim öğretim faaliyetlerine günümüzde devam etmektedir.

Bünyesinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği bölümleri yer almaktadır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerine aktif olarak devam ederken, "Spor Yöneticiliği Bölümü" öğrencisi bulunmadığı için henüz eğitim öğretim faaliyetlerini aktif olarak sürdürememektedir.