...

Spor Bilimleri Fakültesi

Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SPORDEK) Toplantısı
05/03/2024
Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi  (SPORDEK) toplantısı 1-2 Mart 2024 tarihlerinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları Birliği ile ortaklaşa Ankara’da yapılmıştır. Toplantıya 78 Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu temsilcisi katıldı.
Ankara’da gerçekleştirilen toplantının ilk günü Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonu’nda, ikinci günü ise Başkent Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda birinci gün   gerçekleştirilen toplantıya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katılıdı. Rektör Ünüvar, konuşmasında konseyin fakültelere ait  işleyişlerinin  yürütülmesi için  önemli olduğunu, Spor Bilimlerinin toplumun sağlığı açısında lokomotif rol oynadığını ve mutlaka Spor Bilimlerinin diğer fakültelerle koordineli çalışıp kamu yararına katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Toplantının birinci gününde 2024 YKS kılavuzunda yer alan Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  özel yetenek sınavının merkezi yerleştirilmesi ile ilgili kılavuz hazırlık çalışmalarına başlandı. Toplantının ikinci gününde ise  kılavuzun tamamlanması ile ilgili tüm detaylar dekanlar tarafından tartışıldı, oylandı, bazı maddeler karara bağlanarak imza altına alındı, bazı hususların ise YÖK ve ÖSYM’ ye sorulmak üzere karar alındı.
Dekanlar Konseyi Yürütme kurulu adına  Başkan Prof. Dr. Hürmüz Koç, toplantıya katılan tüm dekanlara,  BESYO Müdürlerine,  katkı sunan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a , Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel’e  ve toplantının ikinci gününe ev sahipliği yapan Başkent Öğretmenevi Müdürü Sedat Arslan’a teşekkür etti. Toplantı 2024 Özel Yetenek sınavının başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle tamamlandı.