...

Spor Bilimleri Fakültesi

ESTÜ ve NEVÜ Akademisyenlerinin Danışmanlığında Yürütülen Proje Birincilik Ödülü Aldı
06/12/2023

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Boeing firmasının desteğiyle havacılık sektörünün geleceği adına yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla 'Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Havacılığın Geleceği' isimli bir Proje Yarışması düzenledi. Bu yarışmada, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve ESTÜ akademisyenlerinin danışmanlığını yaptığı bir proje büyük bir başarıya ulaştı. Toplamda 14 farklı takımın başvurduğu yarışmada, 13'ü yarışmaya katılmaya hak kazandı. ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, 10 projeyi değerlendirmeye alarak, 1 Aralık 2023 tarihinde takımlara projelerinin konu ve içerikleri hakkında sunum yaptırdı. Bu sunumların ardından, 6 Aralık 2023 tarihinde ilk üçe giren proje başvurularının değerlendirilmesi açıklandı. Değerlendirme sonuçları için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Semanur ÖZPOLAT tarafından başvurusu yapılan ve ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri ERTAN ile NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk AKPINAR'ın danışmanlığını üstlendiği proje, uçak pilotlarının el-göz koordinasyonlarının her iki kolları açısından değerlendirilerek ölçülmesi ve buna bağlı olarak motor performanslarının artırılmasını hedefliyor. "Pilotların Uçuş Süreleri ile Motor Performans Asimetrilerinin Karşılaştırılması" başlıklı proje, yarışmada 76 puan alarak birincilik ödülünü kazandı.

Bu önemli başarıda büyük emeği olan Semanur ÖZPOLAT ile danışmanları Prof. Dr. Selçuk AKPINAR ve Prof. Dr. Hayri ERTAN'ı kutluyor, gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABERLER