...

Spor Bilimleri Fakültesi

Balkan Bilim ve Yenilik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Stevo Popovic ile Özel Bir Seminer Gerçekleştirildi
26/11/2023

Spor Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda, Balkan Bilim ve Yenilik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Stevo Popovic'in katılımıyla bir seminer düzenledi. Seminer, öğrencilerimizin bilimsel araştırmalar ve yenilikçi yaklaşımlar konusundaki bilgilerini genişletmeye odaklı yapıldı.

Prof. Dr. Popovic, Enstitü'nün önemli çalışmaları ve Avrupa Fiziksel Uygunluk İzleme Sistemi (EUFITMOS) hakkındaki güncel gelişmeleri paylaştı. Ayrıca, Karadağ Üniversitesi ile olan akademik işbirlikleri ve COVID-19 sonrası iptal edilen değişim programının yeniden başlatılması için yapılan çalışmalar üzerinde durdu.

Sunumda, Avrupa çapında kullanılacak olan ve 9 testten oluşan yeni EUFITMOS test bataryası tanıtıldı. Bu batarya, fiziksel uygunluğun izlenmesinde kullanılarak sektördeki standartları yükseltmeyi amaçlıyor.

Etkinliğe katılan öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında sorular sordular ve ayrıntılı yanıtlar aldılar. Bu etkileşim, öğrencilerin alanlarındaki yetkinliklerini artırma fırsatı sundu.

Etkinlik sonunda, katılımcı akademisyenlere ve öğrencilere, bilimsel bilginin paylaşımını teşvik etmek ve akademik topluluğu güçlendirmek adına yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür edildi.