...

Spor Bilimleri Fakültesi

Üniversite Öğrenci ve Akademisyenleri "Amatör Spor Haftası" Seminerinde Buluştu!
17/10/2023

Üniversitemiz ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile "Amatör Spor Haftası" kapsamında düzenlenen "Amatör Spor Etkinlikleri" semineri, öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. 17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.30'da Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, spor ve eğitimi bir araya getirdi.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin ÖZDEMİR ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk AKPINAR'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, amatör sporun önemi ve gençler üzerindeki pozitif etkileri anlatıldı. Konuşmacılar, fiziksel ve mental sağlığın geliştirilmesinde sporun oynadığı kritik rolü vurguladılar.

Seminer, interaktif bir ortamda geçerken, öğrenci ve akademisyenler konuşmacılara çeşitli sorular yöneltme fırsatı buldular. Soru-cevap oturumu, katılımcıların sporun önemine ve eğitimle olan ilişkisine dair bilgilerini genişletmelerine olanak tanıdı.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırıldı. Bu özel etkinlik, üniversite öğrenci ve akademisyenlerinin spor bilincini artırmayı ve sporun eğitimdeki yerine dair farkındalığı teşvik etmeyi amaçladı.

HABERLER