...

Spor Bilimleri Fakültesi

MEZUN OLUP DİPLOMALARINI/GEÇİCİ MEZUNİYET BELGELERİNİ TESLİM ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.
29/07/2022

  • Mezun durumdaki öğrencilerimiz, diplomalarını veya geçici mezuniyet belgelerini alabilmeleri için ilişik kesme işlemlerini Üniversitemiz web sayfasında yer alan “Mezun Bilgi Sistemi’nden çevrimiçi (online) olarak başlatmaları gerekmektedir. Bu sebeple mezun durumdaki öğrencilerimizin http://mezun.nevsehir.edu.tr/ adresine kayıt olup, “ilişik kesme işlemini başlat” bağlantı linkini tıklayarak işlemleri başlatması gerekmektedir.
  • Mezun durumundaki öğrencilerin diplomalarını alabilmeleri için, mezuniyet işlemleri onaylandıktan sonra “öğrenci kimlik kartı ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile” Fakültemiz öğrenci işleri birimine başvurmaları gerekmektedir. Geçici mezuniyet belgesi alan mezun öğrencilerimizin ilişik kesme işlemlerini başlatmasına gerek bulunmamaktadır.
  • Öğrenci diplomalarını teslim alabilmesi için şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Diplomalarını almak için gelemeyecek olan öğrencilerimizin ise noter onaylı olmak şartıyla diplomalarını alacak kişiye vekalet vermeleri gerekmektedir.
  • Üniversitemizden ilk defa diploma ve diploma eki alacak öğrencilerden hiçbir ücret talep edilmez. Diploma ve diploma eki posta ile gönderilmez. Telefon veya faksla yapılan talepler dikkate alınmaz. Vefat eden öğrencinin diploması, istekleri halinde kanuni mirasçılarına teslim edilir.