...

Spor Bilimleri Fakültesi

2022 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri
14/02/2022

Türkiye Bilimler Akademisi olarak 2019 ve 2020 yıllarında paydaşı olduğu, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan;

1- Teknoloji ve Tasarım (Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Robotik ve Mekatronik Sistemler, Modelleme ve Simülasyon Teknolojileri, Enerji, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hava, Uzay ve İnsansız Sualtı Sistemlerine Yönelik Teknolojiler),

2- Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Siber Güvenlik ve Kriptoloji dahil),

3- Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji alanlarında, ayrıca;

4- Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları konularını içeren Sosyal Bilimler alanında; yazılan ülkemiz kaynaklı üretilmiş doktora tezlerini ödüllendirmek adına 2021 yılında “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü”  ihdas edilmiştir.

2021 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri sahiplerine Cumhurbaşkanımız Recp Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen 2021 TEKNOFEST'te takdim edilmiştir.

Ödül başvurularının 2019-2020-2021 yıllarında yapılmış olan yukarıda tanımlanmış tematik özgün konulara yönelik Türkiye'de üretilmiş doktora tezlerinden olması gerekmektedir. Başvurular adayların kendileri tarafından yapılabileceği gibi TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından da öneriler yapılabilmektedir.

Adaylar, başvuru formu, başvuru gerekçesi, Türkçe özgeçmişleri, ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri, tezin tam sureti, tezin YÖKSİS kayıt bilgileri ve tezden çıkan yayınların listesi ile tezin amacı, bilimsel etik izni, tezin yöntemi, tezin paydaşları, tezin yürütüldüğü enstitü bilgileri (tezin Türkiye’deki kurumlarda çalışıldığına ve yürüttüğüne dair belgelendirme) ile başvuru yapabileceklerdir.

Ödül kapsamında TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan konularda yapılan doktora tezleri bilimsel değerlendirme süreçleriyle değerlendirilecek ve birinci olan tez yazarına 30.000, ikinciye 25.000 ve üçüncüye ise 20.000 Türk Lirası ödül verilecektir.

2022 yılı TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için son başvuru tarihi 04 Mart 2022 tarihidir. Bu çerçevede, başvuruların istenen bilgilerle birlikte teknofest.odulu@tuba.gov.tr adresine e-posta yoluyla, aynı zamanda dijital olarak harici bellek ile posta yoluyla Bayraktar Mahallesi Vedat Dalokay Caddesi No:112 Çankaya Ankara adresine gönderilmesi gerekmektedir. 

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Aday Başvuru Formu